Väriä seiniin vai eikö sittenkään?

Kun uuden kodin seinät olivat maalausvaiheessa, päädyimme valitsemaan lähes kaikkialle valkoisen paperin sävyn. Yläkerrassa maalasimme esikoisen huoneen basaltilla, muuten joka paikkaan tuli toistaiseksi valkoiset seinät. Sanon toistaikseksi siksi, kun jo rakennusaikana mietin, että makuuhuoneen seiniin saatan haluata jonkun pehmeän sävyn, joka toisi vielä lisää lämpöä ja kodikkuutta makkariin. Mutta miten maalin valitseminen voikin olla näin vaikeaa?! Olen tuskastumiseen asti etsinyt oikeanlaista pehmeän hiekanharmaata (hiekanharmaa ei liene ihan virallinen värimääritelmä :D) sävyä, joka ei taittaisi liikaa ruskeaan, vihreään, eikä toisaalta kylmiinkään väreihin.

Nyt vahvimpana ehdokkaana on sävy 1926, Tikkurilan pro grey värikartasta. Vähän mietin sävyn taittamista vihreään, mutta en tiedä haittaako se. Onko teillä kokemusta ko. väristä? Olisi hienoa nähdä miltä sävy näyttää seinäpinnalla! Sävy näyttäisi sointuvan kauniisti myös tuohon basalttiin, mutta vielä en osaa päättää onko valinta makuuhuoneeseen kuitenkin ”liian tunkkainen” 

tikkurila 1926, maalaus, makuuhuone
bedroom, scandinavian

Auttakaa naista mäessä? Olisko parasta pitäytyä tutussa ja turvallisessa valkoisessa, vai kurvaanko rohkeasti maalikauppaan ja lähden testailemaan, toimisiko täyteläinen harmaa? Vai onko sinulla ehdottaa vielä jotain parempaa sävyä?

bedroom, modern, skandinavian
Melkein tekisi mieli maalata tuo pikkupöytä, ehkä mustaksi? Ranskalaisen parvekkeen eteen sopisi myös jokin suloisen pehmeä tuoli. Taulu on ihanan Pelhodesignin.

Makuuhuone itsessään on tällä hetkellä vielä ihan keskeneräinen, sängyn lisäksi ei juuri muita huonekaluja olekaan. Tällä hetkellä inspiroivat erilaiset ihanat luonnonsävyiset tekstiilit, rennot petaukset (aina vain) ja musta sopivina yksityiskohtina. Sängynpäädystä kyllä haaveilen, mutta senkin voi päättää vasta kun seinien lopullinen sävy on valittu.

Jenni

Comments

Ak
Reply

Eiku pensseli heilumaan vaan. 😉

Jenni

Näin se vahvasti näyttää, että olis käymässä! 🙂

Vilja @ muotoseikka\
Reply

Aloita kokeilu maalaamalla sängyn taa leveä, koko seinän korkuinen palkki. Jos sävy on hyvä, vedä loppukin seinä samalla. Jos on huono, voit maalata valkoisella piiloon ja jatkaa pohdintoja. Tai osta iso vanerilevy ja maalaa se, ja ripusta sängyn yläpuolelle makusteltavaksi. Sen saa aina pois, jos sävy onkin huono. Me asuttiin uudessa kodissa yli puoli vuotta ennen kuin uskalsin maalata niitä seiniä, joiden suhteen en ollut täysin varma. Sekin oli hyvä valinta.

Jenni

Hyvä idea, täytyy tehdä testimaalaus, kunhan tilaan ensin tuon a4-kokoisen värimallin Tikkurilalta! Kyllä, olen samaa mieltä, että kiirettä ei ole, vaan hissukseen makustelemalla löytyy parhaat ratkaisut <3

Mirella
Reply

Juuri tätä 1926 sävyä olen käyttänyt yhdessä asiakasprojektissa, wc-tilassa. Kohde pitäisi valmistua viikolla 10.

Antaa palaa vaan. Teet koemaalauksen seinään tai vanerille.
Jos haluat kuvia tai jotain jelppiä, niin laita meiliä. =)

Jenni

Kuulosta hyvälle, voisin sulta muutamia kuvia halutakin nähdä, miltä wc-tilassa väri näyttää 🙂

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Ihana makkari teillä ja ihanan sävyisiä tekstiilejä <3 Kiva sävy tämä 1926. Täällä kans vähän samat mietteet seinien suhteen. Hain Värisilmästä Color New lehtisen ja sain siitä inspiksen jos syksyllä laittaiski kaikki seinät reilusti tummemmaksi. Pientä suunnitelmaa jo tässä hahmotellut.Tilasin valmiiksi jo sävyjä A4 kokoisena ja myös tästä Bro grey kartasta. Tikkurilla on nyt se väritakuukin 🙂 Eli kannattaa ehdottomasti tilata näitä tai hakea Värikaupasta kokeiluun. Mie aateellin kesän vielä mennä ihan vaalealla makkarilla.Mulla kaksi sivuinen A4 kokoinen papru odottaa pöydällä, että mitä kaikkea pitäis tehä sisällä ja ulkona. Ei stressiä .) Vanhan talon ihanuutta. Ihanaa tulevaa vko loppua sinne!!!

Jenni

Siellä siis vähän samat suunnitelmant! <3 Melkein taidan tilata muutaman sävyn tuossa a4-koossa, pieneltä lappuselta on niin vaikea arvioida, eikä toisaalta viitsisi kovin montaa testipurkkiakaan ostella. Ah, kuulostaa tutulta, omakin työlista keväälle ja kesälle on huikaisevan pitkä, vaikka talo uusi onkin 😀

Daniela Wallenius
Reply

Hei! Mistä nuo yöpöydät ovat?

Jenni

Pöytä on Hem Key, aikanaan ostin Finnish Design shopista, mutta ei näköjään ole heidän valikoimissaan enään!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website