Viikonlopun paras menovinkki Keski-Suomeen!

kuutti lavonen, höyry galleria, kaisu sirviö

Taidetta. Ette tiedä, miten tämä nainen nautti, kun sai hetkeksi pestä raksapölyn iholta ja kääntää auton nokan kohti Korpilahtea, joka on muuten Keski-Suomen kauneimpia paikkoja jo ihan itsessään. Vielä ihan uudelle tasolle kokemuksen nosti Höyry-galleria, johon on tänä viikonloppuna koottu ainutlaatuisen tasokas Popup- näyttely ja taidetapahtuma. Kun sain  kutsun näyttelyyn, ei minun tarvinnut tilaisuutta kahta kertaa miettiä.

Popup tapahtumassa pääset näkemään suomalaisten eturivin taiteilijoiden töitä. Näytteillä on taidegrafiikkaa, valokuvataidetta ja maalauksia. Töitä on kaiken kaikkiaan kuudelta suomalaiselta taiteilijalta. Oli ihana päästä kuulemaan tarinoita teosten takaa. Varmasti tämä arkistakin arkisempi raksa-aika vielä entisestään korosti tunnelmaa, mutta myönnän muutaman teoksen kohdalla pyyhkineeni vaivihkaa silmäkulmiani. Taide puhuttelee, ja hyvä niin. 

IMG_0896

Näyttelyssä on mukana töitä Kuutti Lavoselta, Matti Hintikalta, Kaisu Sirviöltä, Kalle Bergiltä, Elina Sipilältä ja Olli Romppaselta. Täältä pääsette lukemaan lisää Helsingin Kivipainosta, joka on vahvasti mukana myös tässä tapahtumassa.

”Taiteilijoita yhdistää pyrkimys vaalia ja kehittää suomalaisen litografian eli kivipiirroksen perintöä. Ryhmä on syntynyt Helsingin Kalasatamassa toimivan litografiapajan, Helsingin Kivipainon puitteissa. Yhteinen paja luo pohjaa ammatinsosiaalisuudelle. Näistä lähtökohdista syntyy luontevasti myös yhteistä näyttelytoimintaa. Jo lähes kymmenen vuoden ajan taiteilijaryhmällä on ollut useita yhteisnäyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla.”

Olli Romppanen

höyry galleria, korpilahti
IMG_0909
höyry galleria, korpilahti
olli romppianen, kuutti lavonen, elina sipilä

Nautin ajatuksesta, että taide tuodaan lähelle meitä ihan tavallisia ihmisiä. Itselle on pinttinyt mieleen (ihan suotta) ajatus siitä, että perinteisen gallerian kynnys on liian korkea minunlaiselleni. Popup-tapahtumassa kynnystä ei sen sijaan ollut ollenkaan. Hyvä musiikki, lämmin vastaanotto ja puhuttelevat teokset toimivat ainakin omalla kohdallani loistavasti.

IMG_0939
kuutti lavonen, elina sipilä, olli romppainen

Tykkään muuten myös siitä, että teos joka ihastuttaa ja tuntuu omalta, voidaan ostaa tapahtumasta mukaan samantien. Yksi loistava askel kynnyksen madaltamiseen on mielestäni myös hiljattain avautunut verkkokauppa Grafia13, josta taidetta voi hankkia itselleen suoraan kotiin. Mielestäni tämän tapahtuman ja taiteen tekemisen yleisestikin kiteyttää parhaiten tämä ote, jonka poimin tilaisuuden tiedotteesta:

Tekijät ja kokijat ovat tasa-arvoisia eksistenssin arvoituksen ja kysymysten taitekohdassa. Taide luo valoa ja toivoa, se antaa mahdollisuuden samaistua sellaisen kuvastimen kuvaan, josta löytää heikot tai vahvat kohtansa. Niin kuin kovinkin kivi murtuu, voi taide avata väylän toisen ihmisen sisimpään.

Ei sitä paljon tuon paremmin voi sanoa. Menkää ja nauttikaa tänä viikonloppuna taiteesta ja tunnelmasta! Ja jos et ehdi paikalle Korpilahdelle, pääset nauttimaan taiteesta Tuusulan taiteiden yössä 12.8. Ja kyllä, jotakin uuden kodin seinälle ripustettavaa kannoin kainalossani kotiin, siitä lisää kuulette varmasti myöhemmin.

Inspiroituneena

Jenni

korpilahti_popup

Comments

Sanna
Reply

Ihana paikka. Pikkusiskoni meni vuosi sitten tuolla taideteoksien keskellä naimisiin 🙂

Jenni

Oi, tämähän on hääpaikkana aivan upea <3 <3

Leave a comment

name*

email* (not published)

website