Viisi sisustusjuttua, joista en halua luopua

Muutaman kuukauden sisällä meillä on edessä jälleen muutto. Se on saanut miettimään tavaroiden karsintaa ja luopumista turhasta. Paljon on asioita, joita ilman pärjäisi, mutta toisaalta on myös niitä, joita ilman en missään tapauksessa halua pärjätä. Listasin teille tähän viisi sellaista asiaa, joista en halua luopua ja joista samalla muodostuvat minun sisustusharrastukseni kulmakivet.

1. Kirjat – Kirjahyllyn trendikkyydestä en osaa sanoa, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän rakastan kirjoja. Kirjojahan ei varsinaisesti nykyään tarvitsisi, mutta en osaisi kuvitellakaan kotiamme niin, että sieltä ei löydy kirjapinoja. Kirjat ovat sisustuksellisestikin kaunis elementti, mutta ennen kaikkea ne on tarkoitettu luettavaksi. Ja kirjoja voi säilyttää monella tavalla, hylly ei ole ainoa vaihtoehto. 

img_4506

 

2.  Taide – En voi juuri kehua ymmärtäväni taiteesta mitään, tai edes juuri omistavani sellaista, muutamaa helmeä lukuun ottamatta. Silti haaveilen kodista, josta taidetta löytyisi eri muodoissa. Taiteessa kiehtoo paitsi yksilöllisyys, myös sen iättömyys, taide on aina muodissa.

img_0149

3. Klassikot – Jos huonekaluun voi rakastua, olen mennyt tekemään sen muutamaan rakkaimpaan. Vaatimaton, hiljaisen arvokas ja aina ryhdikäs madamoiselle-keinutuoli, rento ja boheemi Oiva-sohva ja kepeäjalkainen Key-sohvapöytä lukeutuvat kaikki näihin rakastamiini klassikoihin.

img_9469_2
img_9548

4. Pienet hauskat esineet, joilla ei ole mitään käyttötarkoitusta – vaikka kehun olevani minimalisti, taidan todellisuudessa olla juuri se”posliinikissamummo”, joka rakastaa kauniita pieniä esineitä, joiden tarkoitus on ilon tuottamisen lisäksi kerätä pölyä lipaston päällä. Totta puhuen ole kyllä aika maltillinen tässä keräilyharrastuksessa, mutta muutamat rakkaimmat hassut turhat esineet kyllä matkaavat mukana uuteenkin kotiin.

img_0372
img_0146

5. Kauniit astiat – Astioissa on jotakin ihanaa. Niihin liittyy paljon muistoja ja kauneimmat astiat liittyvät usein hetkiin, jotka ovat olleet erityisen ihania. Illanistujaisiin ystävien kanssa tai sunnuntain pitkiin aamupaloihin.

img_9979
img_0360
img_0142-2

Paljon jäi tämän listan ulkopuolelle sen sijaan asioita, joista voisin luopua.  Sitä karsintaa ajattelin tehdä tänä syksynä, ennen kuin elämä pakataan taas muuttolaatikoihin! Minkälainen sinun listasi on? Kuuluuko listalle samat asiat kuin omalleni? Vai jotakin aivan muuta?

Jenni

Comments

Idis & Interiööri
Reply

Tykkäsin kaikista valinnoistasi 🙂
Varmaan se omakin lista noudattelisi aika lailla samaa kuin sulla. Muutama perintökalleus mahtuisi vielä joukkoon mukaan.

Ajatella, ihan kohta te muutatte! Kylläpä aika kuluu nopsaan. Ainakin tästä näkövinkkelistä katsottuna…

Jenni

Muutto lähenee ja kyllä itsestäkin tuntuu, että aika on loppujen lopuksi mennyt tosi nopeasti! 🙂 Vielä on kuitenkin loppukiri edessä 😀

Jenni

Kiitos, mieluusti lukisin sinunkin ”viisi sisustusasiaa, joista en halua luopua”-postauksen! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website