Voimavärien koti – lapsiperheen Jukkatalo

Kaupallinen yhteistyö Jukkatalo

jukkatalo, talopaketti, rakentaminen, rakentamiskustannus, budjetti

Kauniisti mäntymetsän kainaloon jäävä kaksikerroksinen koti sijaitsee omassa rauhassaan sadan metrin päässä kyläkoulusta ja parin kilometrin päässä keskustan palveluista. Kuulostaa saavuttamattomalta unelmalta, mutta täällä me olemme Anun ja Harrin perheen kodissa, Ylivieskassa Pohjanmaalla. 

ASUKKAAT Anu ja Harri, lapset Alisa, Arttu ja Atte

KOTI Jukkatalon räätälöity talopaketti 169m2, pohjakuva esittelyn lopussa

Harri ja Anu rakensivat ensimmäisen talonsa kymmenen vuotta sitten pitkälti omin voimin. – Tällä kertaa halusimme kodin muuttovalmiina. Kaipasimme lisää säilytystiloja, yhtä makuuhuonetta, käytännöllisempää eteistä ja toimivia kodinhoitotiloja. Asuinalue on meille kuitenkin rakas, joten kauas emme halunneet muuttaa. Edellinen koti näkyykin uuden ikkunasta, Harri ja Anu kertovat.

Jukkataloon perhe päätyi kilpailutuksen perusteella. – Saimme parhaan tarjouksen Jukkataloilta, eikä meidän tarvinnut tyytyä ratkaisuissamme kompromisseihin, vaan saimme juuri sitä mitä halusimme. Jukkatalo toimitti meille taloelementit ja kaikki rakennusmateriaalit, työn taas teki paikallinen rakennusliike, kertoo perhe.

jukkatalo, eteinen, muuttoalmis, talopaketti

Halusimme panostaa etenkin kodin eteistiloihin. Arkieteinen ja iso pääeteinen tuovat tilantuntua. Helppohoitoinen laattalattia on näissä tiloissa loistoratkaisu. Lisäksi Anu-äiti sai kauan haaveilemansa pukeutumishuoneen ja jokainen lapsi oman huoneensa.

seinämaalaus

Eteisen seinämaalaus muistuttaa kaunista pitsikuviota.

Halusimme kotiimme jotakin persoonallista ja meille varta vasten tehtyä,

näitä maalauksia ei ihan samanlaisena löydy mistään muualta, kertoo Anu.

jukkatalo, talopaketti, olohuone, pentik, tuoli
keittiö, jukkatao, mellano
moderni, keittiö, talopaketti

Keittiöön valittiin helppohoitoinen laattalattia,

huomaa myös hauska ja persoonallinen yksityiskohta, keittiön vino seinäratkaisu!

seinämaalaus
tumma makuuhuone, tumma tapetti, pukeutumishuone

Makuuhuoneisiin valittiin vahvoja värejä pelkistetyn skandinaavisen tyylin rinnalle. Upeat, persoonalliset seinämaalaukset toteutti perheen ystävä. Alisan 12v huoneen seinälle pääsi laukkaamaan tytölle rakkaat hevoset. 9-vuotiaan Artun huoneessa taas näkyy tärkeä jääkiekkoharrastus omaa pelinumeroa myöten. Kuopuksen, 3-vuotiaan Atte-pojan huone sijaitsee vanhempia lähellä alakerrassa. Tätä huonetta hallitsee pirskahtelevan raikas turkoosi.

wc
kodinhoitohuone, jukkatalo, talopaketti
sauna, talopaketti

– Kylpytilojen sijoittelua mietittiin myös kauaskatseisesti. Nyt lapset saavat teini-ikään tullessa yösaunoa ja lämmittää paljua rauhassa, kun makuuhuoneita ei ole lähellä kylppäriä, Harri-isä kertoo.

olohuone, lukuhetki

Kotona rentoudutaan ja rauhoitutaan saunomaan tai katsomaan telkkaria yhdessä. Lapset harrastavat telinevoimistelua, jääkiekkoa, pesäpalloa ja ratsastusta, joten meille riittää kuskaamista joka päivälle Anu ja Harri kertovat. Unelmapäivä kotona onkin kokonaan aikatauluton. Tällaisina päivinä takkaan sytytetään tuli, kokkaillaan ja herkutellaan kaikessa rauhassa, ilman kiirettä minnekään.

Pohjaratkaisu:

 

Herättikö esittely kysymyksiä? Kysy, selvittelen sinulle mielelläni vastauksen!

Uusimman Asu Hyvin lehdet pääset lukemaan kokonaisuudessaan täältä: 

Asu hyvin -lehti

Yhteistyössä:

Leave a comment

name*

email* (not published)

website